Asunto- ja kiinteistökauppariitojen ratkaiseminen

Olipa kyseessä asuntokauppaan tai kiinteistökauppaan liittyvä riita, Kiinteistölakimies hoitaa ammattitaitoisesti syntyneen riidan sovittelemisen tai ajamisen oikeudessa. Toiminnassamme korostuvat asioiden selvittämisen ja ratkaisemisen nopeus ja helppous.

Asuntokauppariita tai kiinteistökauppariita on aina ikävä tilanne. Riita saattaa yllättää, kun olet ostanut asunnon tai kiinteistön, jossa on virhe. Tai kun saat myymästäsi asunnosta tai kiinteistöstä reklamaation. Älä jää murehtimaan yksin, vaan ota yhteyttä Kiinteistölakimieheen. Ensimmäinen keskustelu on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Meille kiinteistöjen ja asuntojen virheet, ostajan ja myyjän vastuut sekä kosteusvaurioiden ja sisäilmaongelmien selvittely on jokapäiväistä työtä, jolla on yksi tarkoitus yli muiden: asiakkaamme kokonaisetu.

Asiantuntevaa palvelua riidanratkaisuun ja kaikkiin asumisen lakiasioihin

Kiinteistölakimies on erityisesti asunto- ja kiinteistökaupan lakiasioihin, asunnon ja kiinteistön virheisiin ja riidanratkaisuun erikoistunut lakiasiaintoimisto.

Olemme asiantunteva, ammattitaitoinen ja kohtuuhintainen apu kaikissa asunto- ja kiinteistökaupan ongelmatilanteissa. Autamme myös asuntokaupoista syntyvien virheiden ja riitojen selvittelyssä.

Ydinosaamistamme ovat:

Kaikki lakimiehemme ratkovat päivittäin asuntokaupasta syntyneitä ongelmia ja tarvittaessa hoitavat asiasi ajamisen oikeudessa – korkealla ammattitaidolla.

Palvelemme yksityis- ja yritysasiakkaita lakiasioissa toimistoillamme Turussa, Tampereella, Helsingissä, Espoossa, Kuopiossa, Oulussa ja Vantaalla. Palvelumme eivät ole toimistoihin sidottuja, joten olemme apunasi Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Keski-Suomessa – koko maassa aina perimmäistä Lappia myöden.

Palveluumme kuuluvat:

Huomaa kuitenkin, että suurin osa, eli kolme neljästä hoidettavaksemme tulevasta riidasta päättyy sovintoon. Suurin osa sovinnoista saavutetaan ilman oikeudenkäyntiä riita-asioiden sovitteluun erikoistuneiden kiinteistölakimiestemme avulla.

Lue seuraavaksi: Asuntokaupan purku. Milloin siihen on oikeus?

Ostajan ja myyjän vastuut asunto- ja kiinteistökaupassa

Asunto- ja kiinteistökaupassa sekä riitatilanteissa on oleellista tuntea ostajan ja myyjän vastuut. Ja toimia ripeästi.

Myyjää on heti reklamoitava virheistä, jos olet ostanut asunnon, osakehuoneiston tai kiinteistön, jossa ilmenee:

  • näkyvä tai salainen virhe
  • kosteusvaurio
  • homeongelma tai sisäilmaongelma
  • homeisia tai kosteusvaurioituneita rakenteita.

Tämän jälkeen voit vaatia hinnanalennusta, vahingonkorvausta tai olennaisen virheen johdosta asuntokaupan perumista ja purkua.

Vaatimukset tulee esittää vastapuolelle kohtuullisessa ajassa siitä, kun ostaja on päässyt selville virheestä ja virheen merkityksestä.

Myyjäpuolella tärkeintä on selvittää myytävän kiinteistön kunto ennen kauppaa niin perusteellisesti, että hinnanalennus- tai kaupanpurkuvaatimuksilta vältytään. Asunnon ja kiinteistön virheet on merkittävä kauppakirjaan. Myyjä voi rajoittaa vastuutaan kauppakirjassa asunnon tai kiinteistön virheiden osalta vastuunrajoituslausekkeilla.

Ennakoi riitatilanteet ja ota avuksi kohtuuhintainen Kiinteistölakimies

Ota yhteyttä, jos olet myymässä asuntoasi, jonka kuntotarkastuksessa havaittujen virheiden osalta haluat rajoittaa vastuuta kaupassa! Me laadimme pätevän kauppakirjan oikeudessa pitävin vastuunrajoituslausekkein.

Jos kuitenkin olet myynyt kosteus- tai homevaurioituneen asunnon, Kiinteistölakimieheltä saat apua kaupan vastuiden selvittämisessä.

Kotivakuutuksiin ja yritysvakuutuksiin sisältyy yleensä oikeusturvavakuutus, joka kattaa oikeudellisesta avusta aiheutuvia kustannuksia – joko omavastuuosuudella tai ilman. Halutessanne otamme puolestanne yhteyden vakuutusyhtiöönne selvittääksemme, kuuluuko kustannusten korvaus vakuutukseenne. Selvitys voidaan tehdä etukäteen ennen kuin kustannuksia oikeudellisen avun osalta syntyy. Muista, että oikeusturvavakuutus yleensä korvaa myös riidan sovittelemisesta aiheutuvia kuluja.

Jos kiinnostuit ja haluat tietää palveluistamme lisää, ota yhteyttä!

Erityisosaamisemme kattaa mm. • reklamaation laatimisen ostajana • reklamaatioon vastaamisen myyjänä • välittäjän ja kuntotarkastajan vastuiden selvittelyn kiinteistökaupassa • asunnon virheiden juridisen arvioinnin • sovintoneuvottelut ja sovintosopimusten laatimisen • oikeudenkäynnit riita-asioissa 

Lue seuraavaksi: Miten asuntokaupan reklamaatioprosessi etenee?

Lue seuraavaksi: Kreosootti hinnanalennukseen tai kaupanpurkuun oikeuttavana terveyshaittana

Kiinteistölakimies

Kiinnostuitko?

Lähetä viesti, otamme yhteyttä.
Alkukartoitus on maksuton.

Ota yhteyttä