Omistatko raakamaata? Näin saat maa-alueesta parhaan hinnan

Omistatko maa-alueen tai kiinteistön, johon kaavoitetaan uutta asuntotuotantoa? Vai onko kaupunki käynnistänyt omistamasi kiinteistön maankäyttösopimusneuvottelut? Raakamaalla on paljon mahdollisuuksia. Kun omistamasi alue tai kiinteistö on kaavoitettu, sinun kannattaa harkita maa-alueen myyntiä.

Kokenut lakimies auttaa sinua neuvottelemaan parhaan mahdollisen hinnan, kun myyt raakamaata rakennusliikkeelle tai grynderille. Tässä artikkelissa kerromme maankäytöstä sekä raakamaan myymisestä. Kerromme myös, miksi sinun kannattaa valita raakamaan myyntiin avuksi Kiinteistölakimiehen asiantuntija.

Mitä on maankäyttö?

Maankäyttö tarkoittaa tapaa, jolla maa-alueita käytetään ja suunnitellaan eri tarkoituksiin, kuten asumiseen tai teollisuuteen. Kaavoitus puolestaan tarkoittaa maankäytön suunnittelua eri tarkoituksiin. 

Maankäyttö- ja rakennuslaissa on kaavoitusta koskevat säännökset, jossa määritetään esimerkiksi kaavojen sisältövaatimukset ja niiden laadinnan säännökset.

Uusi maankäyttö- ja rakennuslaki astuu voimaan 1.1.2025. Lue maankäyttö- ja rakennuslain uudistuksesta toisesta artikkelistamme.

Näin Kiinteistölakimies aloittaa neuvottelut

Myyntineuvottelut alkavat siitä, että tutustumme ensin maa-alueeseen tai kiinteistöön. Sen perusteella voimme neuvotella parhaan mahdollisen hinnan. 

Lakimiehen rooli korostuu neuvotteluissa grynderien, rakennusliikkeiden, rahastojen sekä eläkevakuutusyhtiöiden kanssa, ja pystymme neuvottelemaan samaan aikaan myös kunnan kanssa käytävistä maankäyttö sopimusneuvotteluista. Näin ollen voimme neuvotella kiinteistöstäsi esisopimuksen jo hyvissä ajoin ennen kaavan voimaantuloa ja laadimme kauppakirjan välittömästi kaavan saatua lainvoiman.

Pääset kiinteistönomistajana heti hyödyntämään kaavan tuoman rakennusoikeuden ja myymään kiinteistösi parhaaseen markkinahintaan heti kaavan voimaan tullessa.

Haluatko raakamaasta parhaan hinnan?

Varmista paras mahdollinen raakamaan hinta Kiinteistölakimiehen avulla. Kiinteistönkehityksestä vastaavat lakimiehemme omaavat vuosien kokemuksen sijoitusrahastojen, välitysliikkeiden ja rakennusliikkeiden ylimmässä johdossa toimimisesta.

Rakennusliiketoiminnan kattava tunteminen takaa sen, että neuvotteluissa päästään rakennus- ja sijoitusliikkeiden maksimikauppahintoihin.

Kolme syytä valita Kiinteistölakimies maankäyttö toimeksiantoon

Lakimiehemme ovat kokeneita rakennus- ja sijoitusliiketoiminnan ammattilaisia, jotka välittäjistä ja maanomistajista poiketen neuvottelevat rakennusliikkeiden kanssa tasavertaisina. 

1. Paras hinta omistamastasi kiinteistöstä – kiinteän välityspalkkion periaatteella

Tunnemme maankäytön sekä rakennuttamisen prosessin ja ymmärrämme, millä lähtökohdilla rakentaminen voidaan toteuttaa. Tiedämme myös mihin hintaan kiinteistökohtaisesti rakennusliikkeet arvottavat rakennusoikeuden. 

Hoidamme kiinteistöjen myyntitoimeksiannot aina kiinteällä välityspalkkiolla periaatteella: ei kuluja, jos kauppaa ei synny. Jos annat meille toimeksiannon myydä kiinteistösi, hoidamme maankäyttösopimusneuvottelut kaupan päälle!

2. Välitön lakimiesten tuki sopimusten ja neuvotteluiden joka vaiheessa

Lakimiehemme neuvottelevat sopimuksia alusta alkaen: ajamme aina maanomistajalle suotuisia sopimusehtoja. Juridinen osaaminen neuvotteluiden alkuvaiheessa takaa maanomistajan kannalta tehokkaan prosessin ilman epäselvyyksiä. Kaikki vastuut, oikeudet, kaavoitus ja lainsäädäntö, kuten maankäyttö- ja rakennuslaki, ympäristölainsäädäntö ja maakaari ovat selvää.

3. Maankäyttösopimusneuvotteluiden samanaikainen läpivienti

Lakimiehemme käyvät kaavoitusprosessin lomassa kaupunkien ja kuntien kanssa maankäyttösopimusneuvottelut kiinteistökohtaisesti. Maanomistajan etujen ajaminen myös tässä neuvottelussa takaa sen, että maanomistaja ei maksa maankäyttösopimuskorvausta perusteettomasti tai liikaa. Neuvottelu takaa sen, että maankäyttösopimus vastaa kaavoitettavan kiinteistön muodostuvaa rakennusoikeutta ja arvoa.

Maankäyttö ja raakamaan myynti mielessä? Ota yhteyttä!

Kaikissa kiinteistöjen ja maa-alueiden kehitykseen sekä myyntiin liittyvissä asioissa ole yhteydessä Kiinteistölakimieheen. 

Kiinteistölakimies auttaa ja tukee kaikissa kaavoitukseen, kiinteistökehitykseen ja kiinteistökauppaan liittyvissä asioissa Turussa, Helsingissä, Espoossa, Tampereella ja koko Etelä- ja Keski-Suomessa.

Ota yhteyttä: Kiinteistölakimies Thomas Kankaanpää tai Kiinteistölakimies Henri Alinen.

Kiinteistölakimies – Ota yhteyttä

Kiinnostuitko?

Lähetä viesti, otamme yhteyttä.
Alkukartoitus on maksuton.