Lakimiesharjoittelu Kiinteistölakimiehellä

Tarjoamme mielellämme harjoittelumahdollisuuksia opiskelijoille. Tutustu millaista Kiinteistölakimiehellä on työskennellä lakimiesharjoittelijana.

Kansainvälistä lakia opiskeleva Mariam Urrila teki lakimiesharjoittelunsa Kiinteistölakimiehellä syksyllä 2022. Tutustu Mariamin harjoittelukokemuksiin:

Miten päädyit Kiinteistölakimiehelle?

”Olen aina ollut kiinnostunut kiinteistöistä ja niihin liittyvistä asioista. Lakimiesharjoittelu alan parissa tuntui luonnolliselta ja mielenkiintoiselta vaihtoehdolta ja hakeuduin sitä kautta Kiinteistölakimiehelle.”

Mitä harjoittelupäiväsi sisälsi? 

”Useimmiten saavuin toimistolle aamulla ajoissa nauttiakseni rauhassa kupin kahvia ja jäsennelläkseni ajatukseni päivän kulusta. Aamu alkoi yleensä sähköpostien perkaamisella ja priorisoimalla tärkeimmät työtehtävät ensimmäisiksi. Kun avoimet tehtävät oli saatu hoidettua, tarjosin apuani kollegoille kiireellisten asioiden hoitamisessa. Hyvin nautitun lounaan jälkeen ajatus juoksi taas selkeästi ja voin keskittyä hoitamaan lisää juoksevia asioita iltapäivällä.

Päivän aikana oli usein hyvin monipuolisesti erilaisia työtehtäviä ja työpäivät kuluivat nopeasti mielenkiintoisten tehtävien parissa. Tein yleensä töitä kello 8.30-16 joko etänä tai toimistolla. Opiskelin samaan aikaan, mutta ajoitin harjoittelupäivät niille päiville, jolloin ei ollut luentoja tai muuta opiskelua. Se oli toimiva järjestely.”

Kolme mieleenpainuvinta asiaa harjoittelusi aikana?

  1. Kokonaisvaltainen käsitys lakitoimiston työkentästä ja millaista työskentely lakitoimistossa on.
  2. Mahtavat työkaverit ja hyvä henki.
  3. 1+1 on enemmän kuin 2. Osaava hyvä tiimi, joka tekee yhdessä töitä yhteisen päämäärän eteen, saa nopeasti ja tehokkaasti todella paljon aikaan. 

Vastasiko lakimiesharjoittelu odotuksiasi?

”Harjoittelu ylitti odotukseni ja vilpittömästi uskon oppineeni lyhyen harjoittelun aikana enemmän lakimiehenä toimimisesta, kuin vuodessa voi oppia koulussa. Käytännön osaaminen ja konkreettisten työtehtävien hoitaminen on parasta oppia, mitä tässä vaiheessa opiskeluja voi saada.”

Suositteletko Kiinteistölakimiestä muille opiskelijoille?

”Ehdottomasti! Harjoittelijana kiinteistölakimiehellä on oivat mahdollisuudet päästä harjoittelemaan ja oppimaan alaa osana mahtavaa tiimiä.”

Mitä luulet, millaisia vaikutuksia harjoittelulla on uraasi?

”Uskon että lakimiesharjoittelu kiinteistölakimiehellä toi minulle hyvää ja relevanttia työkokemusta. Sain hyvää kokemusta asiakkaiden asiakirjojen laatimisessa ja monipuolista kokemusta asiakkaille tehtävästä selvitystyöstä. Harjoittelu antoi hyvät pohjatiedot syventää opiskeluiden ja tulevien harjoitteluiden kautta osaamista kohti valmistuessa tarvittavaa tasoa, jolla voi siirtyä kokopäiväiseen työelämään.”

Jos lakimiesharjoittelu Kiinteistölakimiehellä kiinnostaa, voit lähettää avoimen hakemuksen osoitteeseen group@kiinteistolakimies.fi tai olla yhteydessä konsernijohtajaamme Henri Aliseen.

Kiinteistölakimies

Kiinnostuitko?

Lähetä viesti, otamme yhteyttä.
Alkukartoitus on maksuton.