Hoidimme kansainvälisen riita-asian

Neuvoimme hankkeen osapuolia sekä ajoimme riitaisan asian sovinnolliseen lopputulemaan.

Ongelma

Ruotsalaisella rakennusliikkeellä oli merkittävä riita Åren tunturikylässä alppimajojen virheiden suhteen. Asia käynnistyi siitä, kun kiinteistönkehittäjä/rakennusliike sai aliurakoitsijansa työstä reklamaation hankkeen ostajalta.

Ratkaisu

Reklamaation vastaanottamisen jälkeen selvisi, että rakennushankkeessa oli mittavia puutteita, joten laadimme reklamaatiot aliurakoitsijoille, vastaukset ostajille, ilmoitukset vakuutusyhtiöille sekä regressivaatimukset.

Riita ratkesi tehokkaasti ja sovinnollisesti vakuutusyhtiöiden korvatessa osan vahingosta, päämiehemme uuden aliurakoitsijan korjatessa osan, ja ostajan kantaessa osan vastuusta epäselvien ohjeiden myötä.

Kokonaisuudessaan niin kiinteistökehittäjä kuin ostajakin olivat erittäin tyytyväisiä lopputulokseen, mikä mahdollisti yhteisen liiketoiminnan jatkuvuuden. Pystyimme prosessoimaan ja näyttämään virheen ja vahingon todellisen synnyn, sen syyt ja vastuut niin aukottomasti, että aliurakoitsija ja tämän vakuutusyhtiö eivät voineet näitä kiistää ja korvasivat suurimman osan vahingosta. Jopa aliurakoitsija oli tyytyväinen, sillä tämä sai reklamaatiomme kautta perusteet vakuutuskorvaukselle, sillä vahinko oli odottamaton eikä johtunut rakennusvirheestä.

Juristi

Asiaa hoiti osakas Thomas Kankaanpää.

Kiinteistölakimies

Kiinnostuitko?

Lähetä viesti, otamme yhteyttä.
Alkukartoitus on maksuton.